Tuulen viemää

Näkymät ulkomerelle ovat sykähdyttäviä ja ympäröivän luonnon kauneus tyynnyttää kiireisimmänkin mielen. Tuuli tarttuu hiuksiisi ja puhaltaa arjen huolet kauas mennessään, olet osana villiä ja vapaata luontoa.

Videolla otteita alueesta!

Ohjelma sisältää vierailun tai majoittumisen 4 hengen pikkumökissä ulkoluodolla. Mökkejä on kaksi kappaletta, sijaiten eri ulkoluodoilla Selkämeren kansallispuiston sydämessä. Mökin yhteydessä on lisäksi pieni puulämmitteinen sauna sekä puucee. Luodoilla pääsee liikkumaan jalkaisin, joskin kivisyyden takia varovaisuus on tarpeen, samoin otsalamppu pimeään aikaan on välttämätön. Mökkiä ei ole sähköistetty (toisessa mökissa aggregaattivarustus) ja juomavesi tulee mukaasi jo Poseidonilta. Villa Poseidonilta saat mukaasi retkieväät, kuljetukset luodolle ja takaisin, sekä halutessasi myös ammattioppaan palvelut paikan päällä.

Lue lisää: Tuulen viemää

Luonto liikuttaa

Sen lisäksi että risteily vesillä on miellyttävä tapa tutustua Suomen luontoon, tarjoaa se samalla mahdollisuuden jaloitella ja saada lähituntumaa ulkosaaristoomme.

Risteilynne kiertää karussa ja samalla ainutlaatuisen kauniissa saaristossa, tutustuttaen ryhmänne sen erilaisiin luontokohteisiin. Kierrämme muun muassa ulkoluodoilla ja teemme tutustumispatikoinnin Säpin majakkasaaren luontoon. Majakalla on pitkä ja kiintoisa historia osana Suomen merenkulkua, sen lisäksi että sen luonto on sangen monipuolinen ja merellisissä olosuhteissa ainutlaatuinen.

Nautimme matkan aikana tietenkin nuotiokahvit retkieväineen, ja parhaassa tapauksessa saamme katsella myös mufloneiden elämää Säpin saarella. Tarinat ulkoluotojen ja majakkasaaren elämästä, ovat oleellinen osa retkeänne. Kapuaminen majakan korkeahkoon torniin on vapaaehtoista, joskin maisemat ovat vaivan arvoiset.

Merirosvojen vanavedessä

Risteilyn aikana saamme kuulla tarinaa merirosvouksesta Suomen rannikkoalueilla, ja hämmästellä siihen liittyvää romantiikkaa.

Varsin harva on tietoinen siitä, että Suomen viimeinen merirosvouksesta tuomittu henkilö, sai rangaistuksensa sotavuonna 1943. Tapahtumapaikkana oli Porin edustalla sijaitseva karikko nimeltään Lännennaulat, jonka sijainti on muutamia kilometrejä Villa Poseidonilta ulkosaariston suuntaan.

Reitin varrella on oivallinen tilaisuus ihailla Selkämeren kaunista ulkosaaristoa, sekä tämän lisäksi piipahtaa joko Säpin majakkasaarella eväs- ja jaloittelutauolla, tai vastaavasti risteillä aina Reposaaren kulttuurisesti rikkaille rannoille asti.