Skip to main content
  • Entinen merivartioasema

    Ryöväskerin saaressa
  • Entinen merivartioasema

    Ryöväskerin saaressa

Selkämeren kansallispuiston kupeessa, Porin edustalla

Virkistys- ja luontokeidas Villa Poseidon toimii Ryöväskerin saaressa, entisellä Rajavartiolaitoksen merivartioasemalla. Syvät vedet ja väylät sekä erinomainen sijainti vaikuttivat aikoinaan ratkaisevasti asemapaikan määritykseen. Maineikas Suomen merivartiosto toimi vartioasemalla vuodesta 1961 aina vuoteen 1997 saakka. Rannikon historialla on ylipäätään pitkät kulttuuriset perinteet. Jo 1700- luvulla saarella toimi luotsiasema, huolehtien vilkkaan purjelaivaliikenteen turvallisuudesta. Kuvassa näet etualalla vielä edelleenkin pihalla olevan kaivon, jonka merivartijat aikoinaan niille sijoille kaivoivat.

Merivartioston luovuttua paikasta, veljekset Arto ja Pekka ostivat aseman rakennuksineen. Tuota pikaa he ryhtyivät määrätietoisesti kunnostamaan paikkoja, ajatuksenaan tarjota omille asiakkailleen unohtumattomia luontokokemuksia upeassa ulkosaaristossa. Rakentamisen ammattilaisten käsissä päärakennus sai kokonaan uuden ilmeen, niin sisältä kuin ulkoakin. Savusauna valmistui ja kaikki laiturit uusittiin ja samalla koko piha-alue sai uuden ilmeen. Heräsi ajatus siitä, että olisi hienoa tarjota palveluita laajemmin, ja tämän myötä paikka päätettiin nimetä Villa Poseidoniksi.

Villa Poseidonin aluksia on uusittu ja mukaan on otettu luontomatkailun ammattilaisia ja laajennettu palveluita kattamaan yhä paremmin erilaisten asiakkaiden tarpeita. Nykyisin Villa Poseidon tarjoaa monenlaista tekemistä ja koettavaa, niin koti- kuin ulkomaisille asiakkaille.

Ulkosaariston kauneus ja samalla karuus tekevät siellä vierailevaan lähtemättömän vaikutuksen. Kenties juuri tästä syystä alue on liitetty myös osaksi Selkämeren kansallispuistoa.

Kirjoita hakukenttään Ryöväskeri